Oplevelser på Djursland

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Aktiviteter på Djursland

Djursland - Danmarks skønne næse!

En vidunderlig natur, mange forskellige attraktioner, kultur og historie, charmerende købstæder, Danmarks næststørste by, masser af indkøbsmuligheder - alt sammen inden for 45 minutters bilkørsel. Det er vanskeligt at kede sig her, da der er noget at opleve og opdage for alle.

I sommerhalvåret lokker masser af dejlige badestrande. Hvis vejret er behageligt men ikke bagende varmt, er dyrene i dyreparkerne mere aktive, og du får fornøjelsen af plaskende isbjørne og legende løveunger. Noget af det Djursland kan være mest stolte af, er National Park Mols Bjerge. Her finder I et rigt natur- og dyreliv, der kan imponere de fleste. De mange smukke bakker og skove er ideelle til vandre- eller cykelture, der alle giver mulighed for at nyde den skønne natur. 

Næsten uanset vejrliget er der muligheder for udendørs aktiviteter og oplevelser i den varierede natur - til fods, på cykel, til hest, eller til vands. På en regnvejrsdag kan man hygge sig indendørs foran brændeovnen, eller man kan gribe fiskestangen og udforske de mange gode fiskemuligheder i området. Der er så meget, I kan opleve. 

Attraktioner på Djursland

Hvis I elsker at opleve de områder, I besøger, så kan I se frem til mange interessante oplevelser for både store og små, når I opholder jer i et af vores mange sommerhuse. Attraktioner er der nemlig mange af på skønne Djursland. Hvis I besøger Ebeltoft en dag, så er byen i sig selv en stor oplevelse - den gamle middeladler by trækker dig gennem brostensbelagte gader med bindingsværkhuse og blomstrende stokroser i de varme måneder. I Ebeltoft finder I samtidig en række spændende museer såsom Fregatten Jylland og Glasmuseet. Du kan desuden besøge rådhuset, hvor den danske Grundlov blev underskrevet i 1849. I Ebeltoft får I både historie og æstetik for alle pengene.

Børnenes favoritter Djurs Sommerland, Ree Park, Skandinavisk Dyrepark og Kattegatcenteret er alle i køreafstand, og her kan I glæde jer til at se smilene blive store på børnenes læber og latteren brede sig i flokken. Ens for dem alle er, at de taler til både store og små i familien. I Djurs Sommerland kan I nyde godt af det store badeland på en varm sommerdag og I Ree Park kan I komme med en vaskeægte safari bil og spotte næsehorn, giraffer og andre dyr fra den Afrikanske savanne. 

Står vejret på regn og grå skyer - eller måske en hedebølge - så kan Mønsted Kalkgruber give jer ly. Kalkgruberne er et levn fra en anden tid, men meget står tilbage, som det gjorde i sin tid. Der er plads til at gå på opdagelse i gruberne, lege på legepladsen og spise sin medbragte madpakke helt tæt på et gammelt lokomotiv. Måske er I heldige at møde en af de mange flagermus, der har til huse i gruberne.

Ree Park

Behøver man rejse langt ud over Danmarks grænser for at opleve et eksotisk dyreliv? Her er svaret nej! Kun 10 kilometer fra Ebeltoft kan I nemlig besøge Ree Park og tage på safari i deres 125 hektar store anlæg. Ree Park har dyr fra det meste af verdenen. Oplev næsehorn fra Afrika, Nordamerikanske sortbjørne eller en Nordkinesisk leopard. Parken er kendt for sit fokus på naturbevarelse. Ree Park har også en række lærerige og spændende aktiviteter for både store og små i familien, herunder safari-ture, foderoplevelser og en togtur gennem den Nordamerikanske prærie. Ree Park har modtaget flere priser for sit arbejde med bevaring af truede dyrearter.

Skandinavisk Dyrepark

I Skandinavisk Dyrepark ved Kolind kan I blive klogere på alle de dyr, der lever i de nordiske og skandinaviske egne. Her er fokus primært på de Skandinaviske dyrearter som for eksempel elge, bjørne, ulve, bisoner og mange andre. Parken har også et af verdens bedste isbjørneanlæg, og I kan også komme helt tæt på brunbjørnen. Parken er opdelt i forskellige områder, der hver især repræsenterer forskellige dele af Skandinavien. Her kan I opleve de forskellige dyrearter i deres naturlige miljøer, samt lære om deres liv i naturen. Skandinavisk Dyrepark tilbyder forskellige aktiviteter fo0 både børn og voksne. I kan blandt andet deltage i fodring af dyr, rundvisninger, lege på legepladser og udfordre jer selv i en trætopbane.

Mols Bjerge Nationalpark

Djursland er berømt for dets dragende natur, og Nationalpark Mols Bjerge kan her ses som kronen på værket. Landskabet i nationalparken er udformet af gigantiske tunger af is og tonsvis af vand over millioner af år. Fordi at Nationalparken rummer så mange forskellige naturtyper, findes her også en række sjældne insekter, dyr og planter. I vil også møde køer, får og heste, der er sat ud for at holde naturen ved lige. 

Djurs Sommerland

Endnu en attraktion der ligger helt i top på børnefamilie-parametret. Djurs Sommerland er blandt andet kendt for sine mange og alsidige rutsjebaner, herunder Skatteøen og Juvelen, som er en af Europas længste rutsjebaner med en længde på 1,3 kilometer. Udover rutsjebaner har forlystelsesparken også en lang række andre sjove attraktioner, herunder det elskede udendørs badeland og et børneområde med forlystelser til de mindste i familien. Djurs Sommerland er en af Danmarks mest populære turistattraktioner og modtager hvert år flere priser for sin kvalitet og underholdningsværdi.