Ebeltoft

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Sommerhus i Ebeltoft

Når I holder ferie i sommerhus i Ebeltoft, kan I opleve en af Danmarks smukkeste købstæder og Fregatten Jylland.

Med et dejligt sommerhus som base kan en ferie ved Ebeltoft på Djursland næsten kun blive vellykket. Her kan I også vende tilbage til, slappe af og nyde hinandens selskab efter en lang dag med indtryk, bevægelse og oplevelser. Der er kort afstand til et hav af oplevelser, uanset om I er til natur, fart og spænding, shopping, afslapning eller aktiv ferie.  Som sommerhusgæst på Djursland har du aldrig langt til de børnevenlige, østvendte strande, til attraktioner som f. eks. Djurs Sommerland, Fregatten Jylland og Ree Park, til shopping og seværdigheder i Ebeltoft og Aarhus samt til vandreture i storslået natur.

I kan altid søge viden og inspiration hos os og hos Turistforeningen for Ebeltoft og Mols, som vi selvfølgelig er medlem af.

Sommerhuse i Ebeltoft
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Ebeltoft - en gammel søkøbstad

Ebeltoft by er en gammel søkøbstad, der fik sine købstadsrettigheder i 1301. Den fejrede sit 700-års jubilæum i 2001, men byen er faktisk endnu ældre. Byens kirke blev således i 1983 et par hundrede år ældre, end den var dateret til, da man fandt mønter fra 1200-tallet under gulvet. Ebeltoft har næppe nogensinde været en rig by, men efter Napoleonskrigene og frem til cirka 1870 oplevede byen ligesom resten af Danmark en voldsom udvikling og stigende velstand. Senere gik tingene lidt i stå, og takket være denne tornerosesøvn har Ebeltoft bevaret det gamle købstadspræg fra det 17. og 18. århundrede. I Adelgade og dens sidegader finder man mange gamle, velbevarede bindingværkshuse og gårdhaver. Bykernen er ét af byens store aktiver, og glade turister flokkes da også i byens gågader med butikker og restauranter.

I samarbejde med Nationalmuseet blev der i 1970 udarbejdet en bevaringsplan for bymidten i Ebeltoft, og i 1998 blev der yderligere udarbejdet en bevarende lokalplan, så det gamle købstadsmiljø kan bevares også i fremtiden. I dag har byen cirka 7300 indbyggere. Byens stolthed – rådhuset – stammer som det ser ud i dag fra 1789 og benyttes flittigt til vielser fra nær og fjern. Farvergården, hvis ældste dele kan føres tilbage til 1600-tallet, er i dag indrettet som museum, hvor der foregår forskellige aktiviteter i sommerens løb. Byens anden stolthed og hovedattraktion er Fregatten Jylland. Den undgik ophugning i begyndelsen af det 20. århundrede og førte derefter en lidt omtumlet tilværelse. Takket være bl.a. A.P. Møller-fonden blev “Jylland” sat i stand efter alle kunstens regler og fremstår i dag som et ualmindeligt flot orlogsfartøj med 42 kanoner ombord.

3 gode anbefalinger til din Ebeltoftferie

Nede ved havnen ligger Glasmuseet, som har fået udvidet sine udstillingsfaciliteter. Ebeltofts anden store turistattraktion ud over bykernen er fregatten Jylland, som er verdens længste træskib. Skibet blev bygget i 1857 og søsat i 1860.

Hvis I har brug for lidt ekstra action, kan I nyde den ekstra tid i ferien og forkæle jer selv med en tur til Jyllands hovedstad, Aarhus. Her emmer af liv hele året rundt, og der er masser af muligheder for hyggelig shopping i de mange butikker og indkøbscentre som Bruuns Galleri. Man bør heller ikke gå glip af en god frokost på en af byens hyggelige restauranter og cafeer. Udvalget af kunst- og kulturoplevelser byder ligeledes på noget for enhver smag. Besøg f.eks. det internationalt anerkendte kunstmuseum ARoS midt i Aarhus, eller rejs tilbage i tiden i den 3-stjernede attraktion Den Gamle By.