Mols Bjerge

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Sommerhuse i Mols Bjerge

Vi er partner med Nationalpark Mols Bjerge og kan vejlede og rådgive om forskellige aktiviteter i Nationalparken.

Tag på ferie i sommerhus i Nationalparken Mols Bjerge på Djursland

Mols Bjerge er et af Danmarks mest storslåede landskaber, og følger man de bugtede grusveje og stier ind i området, kan man opleve den særprægede og afvekslende natur i det bakkede terræn - fra tæt skov til åbne hedearealer med vidt udsyn over hele Molslandet.

Gravhøje og gamle agre vidner om, at der har boet mennesker i Mols Bjerge gennem mange tusind år.

Nationalpark Mols Bjerge er opkaldt efter områdets bedst kendte naturområde, men Mols Bjerge udgør kun en lille del af den samlede nationalpark, som dækker et landareal på cirka 150 km² og 30 km² hav. Det fantastiske istidslandskab er afvekslende med store bakkedrag, der hæver sig helt op til 137 meter over havoverfladen, og forskellige naturtyper som heder, skov, moser og græsningsarealer. Også naturen langs kysten er storslået og spændende med fine badestrande, fiskevand og gode muligheder for sejlsport. 

I Mols Bjerge er der mulighed for at vandre, ride, deltage i guidede ture og friluftsaktiviteter eller besøge de mange seværdigheder. 

Se også aktiviteter via Karpenhøj Naturcenter

To informationscentre i Nationalpark Mols Bjerge
Ideen bag de to centre er både at give de besøgende en større forståelse af områdets kultur- og naturværdier, men også at inspirere til at opsøge og opleve kulturen og naturen.

Besøgscentrene er indrettet ved Kalø Hovedgård ved Rønde og gården Øvre Strandkær midt i Mols Bjerge. 

Karlsladen
Ved Kalø er det den fine gamle Karlslade i bindingsværk, bygget i 1703, som nu får en ny æra i forbindelse med formidlingen af områdets kulturhistorie. 

Øvre Strandkær 
Øvre Strandkær er et naturligt udgangspunkt for et besøg i Mols Bjerge. To af de fire længer er indrettet til besøgscenter, og her kan man både se og høre om spændende dyr og planter og få et indblik i, hvordan isen har formet det landskab vi kan se i dag.

Sommerhuse i Ebeltoft
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}