Sommerhuse i Ebeltoft - ferie tæt på alle oplevelserne

Når I holder ferie i sommerhus i Ebeltoft, kan I opleve en af Danmarks smukkeste købstæder og Fregatten Jylland.

Ebeltoft by er en gammel søkøbstad, der fik sine købstadsrettigheder i 1301. Den fejrede sit 700 års jubilæum i 2001, men byen er faktisk endnu ældre. Byens kirke blev således i 1983 et par hundrede år ældre, end den var dateret til, da man fandt mønter under gulvet fra 1200-tallet.

Ebeltoft har næppe nogensinde været en rig by, men efter Napoleonskrigene og frem til cirka 1870 fik byen dog en velstandsudvikling ligesom i resten af Danmark. Senere gik tingene lidt i stå, og takket være denne tornerosesøvn, har Ebeltoft bevaret det gamle købstadspræg fra det 17. og 18. århundrede. Her finder du i Adelgade og dens forlængelser mange gamle, velbevarede bindingværkshuse og gårdhaver. Bykernen er ét af byens 2 store aktiver, og glade turister flokkes da også i byens gågader med butikker og restauranter.

En sommerhusferie ved Ebeltoft på Djursland kan næsten kun blive vellykket. På Djursland er der kort afstand til et hav oplevelser, uanset om I er til seværdigheder og natur, fart og spænding, shopping, afslapning eller aktiv ferie. Et sommerhus er den perfekte base for en ferie på Djursland med direkte adgang til naturen. Her kan I også vende tilbage, slappe af og nyde hinandens selskab efter en lang dag med masser af indtryk, bevægelse og oplevelser. Som sommerhusgæst på Djursland har du aldrig langt til de børnevenlige, østvendte strande, til attraktioner som fx Djurs Sommerland, Fregatten Jylland og Ree Park, til shopping i Ebeltoft og Aarhus samt til vandreture i storslået natur og seværdigheder.

  • Brede sandstrande
  • Skøn natur
  • Masser af ferieliv
  • Aktiviteter for børn

Ferie omgivet af strand

Søg sommerhus i Ebeltoft på Djursland her

Anbefalinger til din ferie i Ebeltoft

Glasmuseet

Fregatten Jylland

Nede ved havnen ligger Glasmuseet, som har fået udvidet sine udstillingsfaciliteter. Ebeltofts anden store turistattraktion ud over bykernen er fregatten Jylland, som er verdens længste træskib. Skibet blev bygget i 1857 og søsat i 1860.

Ebeltoft by - en gammel søkøbstad

I samarbejde med Nationalmuseet blev der i 1970 udarbejdet en bevaringsplan for bymidten i Ebeltoft, og i 1998 blev der yderligere udarbejdet en bevarende lokalplan, så det gamle købstadsmiljø kan bevares også i fremtiden. I dag har byen cirka 7300 indbyggere Byens stolthed – rådhuset – stammer som det ser ud i dag fra 1789 og benyttes flittigt til vielser fra nær og fjern. Farvergården, hvis ældste dele kan føres tilbage til 1600-tallet, er i dag indrettet som museum, hvor der foregår forskellige aktiviteter i sommerens løb. Den undgik ophugning i begyndelsen af det 20. århundrede og førte derefter en lidt omtumlet tilværelse. Takket være bl.a. A.P. Møller-fonden blev “Jylland” sat i stand efter alle kunstens regler og fremstår i dag som et ualmindeligt flot orlogsfartøj med 42 kanoner ombord.

Tag på shopping i Aarhus

Nyd den ekstra tid i ferien og forkæl jer selv med en tur til Jyllands hovedstad, Aarhus. Her emmer byen af liv hele året rundt og der er masser af muligheder for hyggelig shopping i det store udvalg af modebutikker. Skal man til Aarhus bør man ikke gå glip af en god frokost på en af byens hyggelige restauranter og cafeer. Udvalget af kunst- og kulturoplevelser byder ligeledes på oplevelser for enhver smag. Besøg f.eks. kunstmuseet Aros midt i Aarhus eller rejs tilbage i tiden og besøg den 3-stjernet Michelin attraktion, Den Gamle By.